Vychutnajte si prvé jarné dni na záhradke

Konečne prišla dlho očakávaná jar. Tohtoročná zima bola nadpriemerne dlhá a dalo by sa povedať, že mnohí z nás na takúto zimu pripravení určite neboli. Veď zima, cez ktorú poriadne snežilo a ešte k tomu aj mrzlo, sme v našich končinách nemali už roky. Noci sú ale stále chladné, preto ak v skorých ranných hodinách chodievate do práce, nepodceňte obliekanie. Radšej si oblečte viac vrstiev, ktoré počas dňa vyzlečiete. Ľahko sa môže stať, že ak situáciu podceníte, môžete prechladnúť.

Peknejšie a hlavne teplejšie dni nás lákajú na záhradku. Ak zrovna nemáte záhradku, kde by ste si mohli rozložiť záhradný stan, ste radi, že si môžete vychutnať prvé jarné lúče aj na balkóne.

Je úplne jedno, či budete vonku na záhradke, pôjdete do prírody, alebo si posedíte s blízkymi na terase. Určite nezanedbávajte pobyt na čerstvom vzduchu. Je potrebné, aby vaše telo naďalej prijímalo vitamín D.

Ešte predtým, ako si ale pôjdete pripraviť chutný pokrm pripravený na záhradnom grile, dôkladne si poumývajte dlažbu, lavičky, ale aj stôl. Začína obdobie peľov a ak ste alergici, určite neoceníte, keď vás bude dráždiť vrstva usadeného peľu. Prevzdušnite trávnik, odstráňte ochranné fólie z okrasných rastlín a hlavne nezabudnite na výsadbu paradajok, paprík a uhoriek, aby ste neskôr mohli úrodu ponúkať na predajnom stole na miestnej tržnici. Mohlo sa stať, že vám niektoré rastlinky (bylinky) vymrzli. Pozor si dávajte na ochranu už zasadených rastlín. Ak meteorológovia hlásia prízemné mrazy, nepodceňte situáciu a použite netkanú textíliu na ochranu pred mrazmi.

Za posledné roky býva zvykom, že sa zima prehupte do jari. Tento rok to tak aspoň zatiaľ nevyzerá. Trávte voľné chvíle spolu s rodinou na záhradke. Uvidíte, že načerpáte energiu a čo je hlavné, ochránite svoj organizmus pred stresujúci situáciami.

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.