Urobte z vašej kuchyne miesto plné inšpirácie

Poznáte to, zobudíte sa plný elánu, máte chuť na skvelé lievance, nažhavíte vašu indukčnú panvicu, ale zrazu sa vám nič nedarí, lievance sa vám trhajú, zakopávate malíčkom o roh chladničky a naberačka vám padá na zem. Máte chuť to tam všetko zapáliť. Nerobte to, stačí niekoľko úprav, ktoré urobia z vašej kuchyne inšpiratívne miesto, v ktorom sa budete cítiť príjemne. S čím by ste mali začať?

shutterstock_60692407-1

Vymaľujte

Jedným z najjednoduchších a zároveň najúčinnejších trikov je kuchyňu vymaľovať. Akú farbu vybrať? Určite vyberajte svetlé farby, najlepšie bielu alebo svetlo sivú. Vyhnite sa agresívnym farbám ako červená či oranžová. Ak sa vám zdajú biele steny nudné, pokojne menší kúsok môžete natrieť tabuľovou farbou, na ktorú si môžete kriedou kresliť milé obrázky, písať zoznam toho, čo musíte kúpiť alebo recepty.

Nepodceňujte ani zariadenie

Aj kvalitné titánové hrnce či panvice, na ktoré sa vám nebude nič lepiť a pripaľovať, môžu byť pre vás novou vzpruhou. Už sa nebudete báť experimentovať v kuchyni a skúšať nové recepty. Okrem toho je dôležitý aj kvalitný nôž, ktorý krája a netrhá. Dnes sú veľmi populárne japonské nože, na ktoré keď hodíte paradajku, rozkroja ju. Medzi špičku patria nože Kai Wasabi, síce si za ne priplatíte, no výsledok za to rozhodne stojí.

Pridajte rastlinky

Skvelým spôsobom, ktorý oceníte aj pri varení, je začať pestovať v kuchyni čerstvé bylinky. Najlepšie na okennom parapete. Ak sa bojíte, že nemáte v kuchyni dosť svetla, aby vám tam bazalka, pamajorán (oregano) či petržlenová vňať vydržali, pokojne si tam môžete dať nejakú nenáročnejšiu izbovku ako napríklad zamiokulkas, pretože kombinácia bielej steny a prírodnej zelenej je krásna.

Chcete nájsť poctivý titánový riad a skvalitniť svoje vybavenie v kuchyni? Navštívte stránku Najtitanovyriad.sk.

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.