Ako si efektívne usporiadať vnútro kuchynskej linky?

Trápi vás neustály neporiadok v kuchynskej linke a hľadáte zaujímavé nápady, ako si vnútro kuchynskej linky usporiadať tak, aby sa riadu nič nestalo a vy by ste mali bezproblémový prístup ku každému riadu, ktorý vlastníte? Inšpirujte sa mojimi nápadmi. Možno vás zaujmú natoľko, že si obsah kuchynskej linky usporiadate podľa mňa.

Hrnce a pokrievky dajte zvlášť

Aby sa vám hrnce zmestili do jednej police, skúste si ich dávať do seba, ale pozor, pokrievky od hrncov dávajte zvlášť. Ak máte v kuchynskej linke jeden hlbší šuflík, do tohto šuflíka umiestňujte práve pokrievky. Ak máte smaltové hrnce, ale i panvice so sklenenými pokrievkami, sklenené pokrievky nechávajte na hrncoch/ panviciach. Tieto pokrievky by sa ľahko mohli zlomiť pri prudšom otvorení šuflíka a pri neopatrnom zaobchádzaní s pokrievkami. Sklenené pokrievky sa podľa priemeru dajú kúpiť, to je pravda, ale načo každý rok meniť pokrievky?

Aby vám pokrievky nepoškriabali vnútro šuflíka, kúpte si kvalitný protišmykový papier do kuchynskej linky.

Drevené veci v jednom šuflíku

Varešky, drevené doštičky a rôzne iné kuchynské pomôcky vyrobené z dreva si dajte do jedného šuflíka. Nebudete mať tak problém nájsť žiadnu drevenú pomôcku do kuchyne, pretože budete vedieť, že všetko kuchynské drevené náradie je spolu na jednom mieste. Drevené dosky na cesto si umiestnite do špajze, do police. Tie sa vám do šuflíkov nezmestia.

Príbory

Príbory si umiestňujte do šuflíka zvlášť. V šuflíku majte spolu s príbormi aj škrabku na zemiaky a otvárak na víno.

Plastové a smaltové misky si umiestňujte do jednej z políc. Pri šporáku majte uložené nádoby s koreninami a bylinky v kvetináčoch, ktoré používate na prípravu jedál.

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.