Ako sa postarať o betónové povrchy

Betón sa stáva súčasťou nášho života. Je to neodmysliteľný prvok stavebníctva a základný pilier nejednej infraštruktúry. K jeho obľúbenosti a rozšíreniu pomohli najmä jeho vynikajúce vlastnosti, ktoré ho stavajú na popredné priečky. Na to, aby mohol dlhodobo slúžiť aj vám musíte však občas dohliadnuť na jeho povrch a celkový vzhľad. S našimi radami to bude veľmi jednoduché.

Prednosti betónových povrchov

K základným vlastnostiam, ktoré charakterizujú tento stavebný materiál patrí:

  • dlhá životnosť
  • dobré fyzikálne a mechanické vlastnosti
  • ľahké spracovanie

Obľubu si betón získava aj v dnešnej modernej architektúre, dokonca aj na pohľad. Dokážu sa ním vytvoriť veľmi jemné a čisté línie, ktoré zároveň vyvolávajú pocit luxusu. K dispozícii však môže byť aj v mimoriadnej štruktúre, dokonca aj v rôznych farbách a podobách. K dokonalosti však musíme priložiť ruku aj my a o jeho správne ošetrovanie a ochranu naozaj dbať.

V čom je podstata správneho ošetrenia

Pokiaľ požadujeme dlhodobé uchovanie dokonalého vzhľadu betónu a jeho povrchu, mali by sme ho natierať ochrannou vrstvou špeciálnych prípravkov na to určených.

Dnes to veľmi veľ domácností rieši spôsobom zateplenia. To však nemusí využívať všetky odporúčané systémy a niekedy je to len prekrytie základnej časti betónového povrchu. Pritom sa zabúda často na správne použitie hydroizolačnej vrstvy. Nedostatočne upravený a ošetrený povrch je potom vystavený vplyvom vonkajších podmienok, ktoré sú neskôr dôvodom na skrátenie životnosti tohto materiálu.

Dobrá hydroizolácia to môže zmeniť

Samotné aplikovanie hydroizolačných postupov patrí k najdôležitejším opatreniam na stavbe a často krát je to ale aj veľmi náročný postup. Na začiatok by ste si mali vybrať spoločnosť, ktorá tieto veci robí dlhodobo a má za sebou širokú sieť spokojných zákazníkov. Neodborný prístup môže váš problém vyriešiť len krátkodobo a v niektorých prípadoch pôsobiť presne naopak.

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.